Реализиран проектот „Аудиокнигите достапни до читателите“

Реализиран проектот „Аудиокнигите достапни до читателите“

Во медијатеката на библиотеката, вчера се одржа работилница на тема „Аудиокнигите достапни до читателите“, проект на  „Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес во соработка со Библиотекарското здружение на Македонија, подржано од Министерството за култура на РСМ....
Промовирана книгата „Детски мечти“ на Лили Арсова

Промовирана книгата „Детски мечти“ на Лили Арсова

Во Медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, Велес во соработка со Клубот на писатели ,,Коста Солев Рацин”, беше промовирана книгата „Детски мечти“ од велешката авторка Лила Арсова. Оваа книга во која има седум приказни кои на различен начин го...