Пред многубројната публика во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовирана книгата „Потрага по загубениот гроб“ од авторот Панче Коцев. 

Панче Коцев е ново име на нашето литературно небо, а книгата „Потрага по загубениот гроб“ е негов дебитатнски роман, кој како самиот кажа е напишан во време на ковид пандемијата. Романот изобилува со мистериозна и авантуристичка содржина, кој навестува и втор дел.

Извадоци од книгата читаше актерот Жарко Спасовски, додека музичка точка имаа и Марија Ивановска и Елена Ѓорѓиевска од музичкото училиште „Стефан Гајдов“.