На 4 февруари одбележавме 149 години од раѓањето на еден од најистакнатите македонски национални херои и борци за независна и слободна Македонија. На денешен ден 4-ти Февруари 1872 година во Кукуш е роден Гоце Делчев.

……ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ ЕДИНСТВЕНО КАКО ПОЛЕ ЗА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР МЕЃУ НАРОДИТЕ………