Промоции

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Хуманитарна промоција на книгата “Велешки разговорник” од Ивана Јанушева и Ангелина Тутаркова

Хуманитарна промоција на книгата “Велешки разговорник” од Ивана Јанушева и Ангелина Тутаркова

Пред многубројните присутни беше промовирана првата книга од нашите роднокрајни авторки Ивана Јанушева и Ангелина Тутаркова. Овој настан имаше хуманитарна цел, сите собрани средства од книгата ќе бидат донирани за социјално-загрозени семејства од нашиот град.  ...

Промоција на книгата „Раскажувај ми за сечењето на корените“ од Ивана Настева

Промоција на книгата „Раскажувај ми за сечењето на корените“ од Ивана Настева

Промоцијата ја отвори Директорката Снежана Бошевска искажувајќи задоволство што на литературното небо Ивана е ново име со прво свое дело, охрабрувајќи ја да продолжи да твори и понатаму.   Промотори беа: Проф.д-р Кристина Николовска раководител на македонската...

Промоција на стихозбирката “Бесконечно: Анатомија на страста” од Десанка Николова

Промоција на стихозбирката “Бесконечно: Анатомија на страста” од Десанка Николова

Пред многубројните присутни беше промовирана најновата збирка со стихови исполнети со искрени чувства и голема љубов од нашата роднокрајна авторка Десанка Николова. Промоцијата ја отвори Директорката Снежана Бошевска искажувајќи задоволство што полиците на...

Промоција на „Тркалаланица“ сликовница од едицијата „Светулка 2“

Промоција на „Тркалаланица“ сликовница од едицијата „Светулка 2“

Промоција на „Тркалаланица“ - првата сликовница од едицијата „Светулка 2“ од авторката Марта Чупевска и илустраторката Тамара Забазноска Промотор беше Емилија Златкова Анастасова која што посочи дека сликовницата е весела песничка и бројаница. Наменета е за...

Промоција на книгата „Низ сито и решето“ и 45 години од творештвото на Атанас Крлевски

Промоција на книгата „Низ сито и решето“ и 45 години од творештвото на Атанас Крлевски

Во просториите на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на книгата „Низ сито и решето“ од група автори-афористичари. Воедно се одбележа јубилеј 45 години од творештвото на Атанас Крлевски којшто е еден од авторите на книгата. Во неа се собрани...