Ѓорѓи Мешков ги промовираше своите три дела во Локалната библиотека „Гоце Делчев“

Ѓорѓи Мешков ги промовираше своите три дела во Локалната библиотека „Гоце Делчев“

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, во соработка со Клубот на писатели „Коста Солев Рацин “, авторот Ѓорѓи Мешков од Кавадарци ги промовираше своите три дела пред велешката публика.     Станува збор за книгата раскази „Беше еднаш во Ваташа“, во која...
Андреј Петровски го освои второто место на републичкиот натпревар „Млади библиотекари“

Андреј Петровски го освои второто место на републичкиот натпревар „Млади библиотекари“

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес со ученичкот Андреј Петровски од ООУ ,,Даме Груев” со ментор Лидија Каратулкова од Градско, победник на Општинскиот натпревар „Млади библиотекари“ 2024, учествуваше на 23-ти републички натпревар ,,Млади...