Денот на прегратките

Резултати од распишаниот конкурсот на фотографија на тема: „Денот на прегратките низ моја фотографија“ по повод одбележувањето на 21ти Јануари ,,Денот на прегратките“ од Локалната библиотека ,,Гоце Делчев“ Велес

 

Според одлука од жирито во категорија основно образование:

 

Првата награда му припадна на Тале Мицелинов 4одд во ООУ„Васил Главинов“ Велес.

Втора награда и припадна на Мила Арсова 4одд во ООУ„Васил Главинов“ Велес

Трета награда му припадна на Љубе Лазов 5 одд во ООУ„Блаже Конески“ Велес

 

Според одлука од жирито во категорија средно образование:

 

Првата награда и припадна на Марија Андреева 2 година во СОУ„Гимназија Кочо Рацин“ Велес

Втората награда и припадна на Наталија Купенкова 4 година во ССОУ„Димитрија Чуповски“ Велес

Третата награда му припадна на Петар Иванов 1 година во СОУ„Гимназија Кочо Рацин“ Велес

 

Пофалници добиваат:

 

Кристина Купенкова 9 одд ООУ„Блаже Конески“ Велес

Дуковски Ѓоре 1 одд ООУ„Св.Кирил и Методиј“ Велес

Теодора Мицелинова 3 одд ООУ„Васил Главинов“ Велес

Никола Тодоров 5 одд ООУ„Блаже Конески“ Велес

 

На сите учесници им се заблагодаруваме за учеството на конкурсот на фотографија на тема:„Денот на прегратките низ моја фотографија“. Исто така им даруваме многу прегратки и многу среќа,топлина и радост.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...