Интервју со роднокраjниот автор, Емилија Жупановска

Интервју со роднокраjниот автор, Емилија Жупановска

Библиотека: Емилија  Жупановска, велешанка што живее во Волонгонг, Австралија е мајка на малата Мелани, сопруга на Димче Жупановски. Кажете ни повеќе за вашето потекло! Емилија: Родена сум во Велес, на 5 март 1982г.како Емилија Рашевска. Основно образование...
Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...
Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса bibliotekaveles22@gmail.com со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....
Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...