Ѓорѓи Мешков ги промовираше своите три дела во Локалната библиотека „Гоце Делчев“

Ѓорѓи Мешков ги промовираше своите три дела во Локалната библиотека „Гоце Делчев“

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, во соработка со Клубот на писатели „Коста Солев Рацин “, авторот Ѓорѓи Мешков од Кавадарци ги промовираше своите три дела пред велешката публика.     Станува збор за книгата раскази „Беше еднаш во Ваташа“, во која...
Андреј Петровски го освои второто место на републичкиот натпревар „Млади библиотекари“

Андреј Петровски го освои второто место на републичкиот натпревар „Млади библиотекари“

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес со ученичкот Андреј Петровски од ООУ ,,Даме Груев” со ментор Лидија Каратулкова од Градско, победник на Општинскиот натпревар „Млади библиотекари“ 2024, учествуваше на 23-ти републички натпревар ,,Млади...
(ВИДЕО) Интервју со Анде Јанков

(ВИДЕО) Интервју со Анде Јанков

По повод Светскиот ден на книгата и авторското право, Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, направи интервју со роднокрајниот автор Анде Јанков. За почеток да ја запознаеме јавноста, кој е Анде Јанков? – Анде Јанков е слободоумен човек, интелектуалец,...
Локалната библиотека оддаде почит на великанот Гоце Делчев

Локалната библиотека оддаде почит на великанот Гоце Делчев

Со полагање на свежо цвеќе на спомен обележјето, во Локалната библиотека беше одбележан 4 мај – денот на загинувањето на најголемиот македонски револуционер и основоположник на Македонската револуционерна организација и патронот на библиотеката, Гоце Делчев.  ...
Андреј Петровски победник на општинскиот натпревар „Млади библиотекари 2024“

Андреј Петровски победник на општинскиот натпревар „Млади библиотекари 2024“

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, се организираше Општинскиот натпревар „Млади библиотекари 2024“, на кој учествуваа девет ученици од основните училишта од Општина Велес и Градско.     Најдобар беше Андреј Петровски ученик во ООУ „Даме...
Промовирана збирката раскази „Човекот без сенка“ од Ѓоре Ѓелев

Промовирана збирката раскази „Човекот без сенка“ од Ѓоре Ѓелев

Младиот роднокраен автор Ѓоре Ѓелев вчера во медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, во соработка со Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ ја промовираше својата прва збирка раскази „Човекот без сенка“.   Промоцијата беше проследена од...