„Смајли во снегот“ од Атанас Крлевски промовирана пред велешани

„Смајли во снегот“ од Атанас Крлевски промовирана пред велешани

Вчера во Ликовниот салон во организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес беше промовирана хаику стихозбирката за деца „Смајли во снегот“ од нашиот сограѓанин Атанас Крлевски.  Настанот беше отворен со музичка точка во изведба на Јана Шеќерова под...
Марија Будимова победник на Општинскиот натпревар „Млади библиотекари 2023“

Марија Будимова победник на Општинскиот натпревар „Млади библиотекари 2023“

  Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, се организираше Општинскиот натпревар „Млади библиотекари 2023“, на кој учествуваа ученици од сите основните училишта од Велес, Чашка и Градско. Ева Ѓорѓиевска ученик во ООУ „Блаже Конески“ Велес, со менторот...
Промовирана книгата „Приказна за две деца“ од Наташа Брезовска-Богоевска

Промовирана книгата „Приказна за две деца“ од Наташа Брезовска-Богоевска

Во медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес вчера беше промовирана книгата „ Приказна за две деца“од Наташа Брезовска – Богоевска која излегува во соработка со Здружение на целебрална парализа и други попречености.   Пред публиката говореше...
Детската книга „Чудесен дар во годишен календар“ на Ели Маказлиева промовирана во Велес

Детската книга „Чудесен дар во годишен календар“ на Ели Маказлиева промовирана во Велес

Kнигата за деца „Чудесен дар во годишен календар“ на Ели Маказлиева беше промовирана денес во медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес. Пред публика промоцијата ја отвори Директорот на библиотеката Снежана Бошевска, додека модератор на настанот беше...
Со дискусија за нутритивната вредност на овошјето промовирана книгата „Овошјето храна и лек“

Со дискусија за нутритивната вредност на овошјето промовирана книгата „Овошјето храна и лек“

Во медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ беше промовирана книгата „Овошјето храна и лек“ од авторките проф. д-р Ана Селамовска и проф. д-р Елизабета Мискоска- Милевска. Пред многубројната публика промоцијата ја отвори Директорот на библиотеката Снежана...