Промоција на “Македонствување” од Десанка Николова

Промоција на “Македонствување” од Десанка Николова

Пред многубројните присутни во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовирана стихозбирката „Македонствување“, две стихозбирки обединети под поетски манифест , од нашата роднокрајна авторка Десанка Николова, во издание на Издавачката куќа ,,Збор”. Емилија...
Промовирање на творештво на Славица Дабевска Ќировска

Промовирање на творештво на Славица Дабевска Ќировска

Во атмосфера исполнета со многу силни емоции во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велс, се одбележа творештвото на авторката Славица Дабевска Кировска . Граѓаните присутни на промоцијата се запознаа со содржината на прозните дела „Зелениот капут“ и „Срна“, за кои...