Промовирано списанието „Велес“ број 23

Промовирано списанието „Велес“ број 23

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на списанието „Велес“ број 23, во организација на Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“. Станува збор за книжевно списание чии единствени теми се Велес и велешани, а автори потписници може да бидат...
Промоција на книгата „Во светот на научната фантастика“ од Љубомир Михајловски

Промоција на книгата „Во светот на научната фантастика“ од Љубомир Михајловски

Во просториите на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовирана книгата „Во светот на научната фантастика“ од Љубомир Михајловски. Ова е прво дело од областа на теоријата и историјата на научната фантастика. Настанот го отвори Директорката на библиотеката...
Промовирана книгата „Кој ни го кине коренот“ од Мендо Димовски

Промовирана книгата „Кој ни го кине коренот“ од Мендо Димовски

Промоцијата ја отвори Директорката на Библиотеката Снежана Бошевска која им посака топло добредојде на гостите. Ја искажа честа што во Библиотеката се присутни докажани имиња од светот на литетратурата и културата од нашата држава. Водител на промоцијата беше...
Доделени наградите од фотоконкурсот на тема „Книга за во зима“

Доделени наградите од фотоконкурсот на тема „Книга за во зима“

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ со богата програма го одбележа 4 февруари -151 година од раѓањето на својот патрон, македонскиот револуционер и стратег Гоце Делчев. Во рамки на програмата беа доделени и наградите по распишаниот  фотоконкурс на тема „Книга за...
Локалната библиотека „Гоце Делчев“ со богата програма го одбележа раѓањето на својот патрон

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ со богата програма го одбележа раѓањето на својот патрон

  Речиси пред две столетија Гоце Делчев изјавил „Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар“ Во Локалната библиотека, храмот на културата, мудроста, институцијата која го носи неговото име го чествувавме неговото раѓање, токму со културен натпревар....