Промовирана книгата со раскази „Нишки до срцата“ од Наташа Брезовска – Богоевска

Промовирана книгата со раскази „Нишки до срцата“ од Наташа Брезовска – Богоевска

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес беше промовирана четвртата книга раскази за возрасни на авторката Наташа Брезовска – Богоевска, „Нишки до срцата“, во издание на издавачаката куќа Бата прес.   „Јас меѓу првите го прочитав ракописот на почитуваната...
Локалната библиотека одржа свеченост во чест на великанот Гоце Делчев

Локалната библиотека одржа свеченост во чест на великанот Гоце Делчев

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ денеска одржа свеченост во чест на великанот, револуционерот Гоце Делчев. Во рамките на културната програма, со музички точки настапија  м-р Илија Настовски и Филип Арилон, а  актерката Весна Димитрова-Бобевски изведе дел...