Во Локалната библиотека одбележан 28 Септември, Меѓународниот ден на Бошњаците

Во Локалната библиотека одбележан 28 Септември, Меѓународниот ден на Бошњаците

Меѓународниот ден на Бошњаците – 28 Септември денеска беше одбележан во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ – Велес со работилница на која учествуваа основци од ООУ ,,Рајко Жинзифов” од село Оризари и ООУ ,,Св Кирил и Методиј” Велес .  ...
Одбележана годишнината од смртта на Коле Неделковски во село Војница

Одбележана годишнината од смртта на Коле Неделковски во село Војница

82 годишнината од смртта на македонскиот поет и револуционер Коле Неделковски денеска се одбележа и во неговото родно село Војница. Пред спомен бистата на Неделковски свежо цвеќе положија делегации на Општина Велес, ЛУ „Народен музеј Велес“,  Локална библиотека...