Промоција на поетско-есеистичкиот труд  „Животот е фантастичен, но…“ (со препев на руски јазик) од Лилјана Стоилковска

Промоција на поетско-есеистичкиот труд „Животот е фантастичен, но…“ (со препев на руски јазик) од Лилјана Стоилковска

Со емотивна изведба на ,,Ленка“ од Кочо Рацин, авторката Лилjана Стоилковска Андовска, денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, ја започна промоцијата на својата книга- поетско-есеистичкиот труд „Животот е фантастичен, но…“ (со препев на руски јазик)....
Предавање на д-р Зоран Крстевски теми од неговите книги „Излез од криза“ и „Исцелување на душата“

Предавање на д-р Зоран Крстевски теми од неговите книги „Излез од криза“ и „Исцелување на душата“

Пред преполната сала во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, за нашите верни читатели, предавање одржа д-р Зоран Крстевски кој зборуваше за мудростите кои стојат на страниците на неговите книги „Излез од криза“ и „ Исцелување на душата“.   Во скоро...
Промоција на книгите „Моќта на безгласната девојка“ и „Зборовите на безгласната девојка“ од Ивана Јанева

Промоција на книгите „Моќта на безгласната девојка“ и „Зборовите на безгласната девојка“ од Ивана Јанева

Ивана Јанева, во просториите на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, ги промовираше своите две книги „Моќта на безгласната девојка“ и „Зборовите на безгласната девојка“.       „Книгите на „Безгласната девојка“ се низа кратки раскази, кои зборуваат...