Промовирани четири аудио книги за лицата со оштетен вид

Промовирани четири аудио книги за лицата со оштетен вид

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес беа промовирани четири аудио книги наменети за лицата со оштетен вид, заеднички проект на библиотеката и Здружението на слепите лица на Општина Велес поддржан од Министерството за култура.   Снимени се четири...
Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Државниот архив – одделение Велес и Локалната библиотека

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Државниот архив – одделение Велес и Локалната библиотека

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес беше потпишан Меморандумот за соработка помеѓу Државниот архив – одделение Велес и Локалната библиотека. Воедно беше отворено историско катче во Медијатеката на библиотеката.   Меморандумот го потпишаа...
Промоција на книгата „Сексуална азбука“ од Татјана Алексиќ

Промоција на книгата „Сексуална азбука“ од Татјана Алексиќ

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес беше птомовирана книгата „Сексуална азбука“ од авторката Татјана Алексиќ, во издание на Ад Вербум.   Во книгата „Сексуална азбука“, која всушност е буквар за сексуалната терминологија, ќе прочитате текстови чија...
Промоција на стихозбирката „Преливот на изблиците“ од Светлана Босилкова Далевска

Промоција на стихозбирката „Преливот на изблиците“ од Светлана Босилкова Далевска

Промоција на стихозбирката „Преливот на изблиците“ од велешката авторка Светлана Босилкова Далевска. Ова е нејзина четврта книга а е издадена со финансиска поддршка на Агенција за иселеништво на Македонија. Промоторот беше Светлана Ќулумова којашто преку разговор со...
Промоција на детската сликовница од Сања Стојанова „Кошница со овошје“

Промоција на детската сликовница од Сања Стојанова „Кошница со овошје“

Во организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовирана сликовницата „Кошница со овошје“ од авторката Сања Стојанова. Ова е нејзино прво дело со кое навлегува во светот на творештвото, кое треба да роди љубопитност кај најмалите.   Промотор...