Доделени наградите од литературниот конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, ги додели наградите на наградените учесници од распишаниот конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“ .

Во категорија Поезија до 14 години наградени беа:

I награда Ања Димовска VIII одд. ООУ „Стојан Бурчевски Буридан“ с.Иванковци Велес, ментор Мирјана Пановска;

II награда Јана Пљокова IX одд. ООУ „Блаже Конески“ Велес, ментор Иванка Славковска;

III награда Саида Балтиќ IV ООУ „Рајко Жинзифов“ Горно Оризари, Велесментор Невенка Ѓошева.

Во категорија Поезија над 15 години наградени беа:

I награда Никола Трендафилов, СОУ „Гимназија Кочо Рацин “ Велес, ментор Александра Стојановска;

II награда Стефанија Јакимовска, СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ Велес, ментор Магдалена Сарагинова;

III награда Стефани Стојчева I година СОУ „Гимназија Кочо Рацин “ Велес.ментор Магдалена Сарагинова;

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...