И јас сакам приказна за добра ноќ

Денес , Локалната библиотека „Гоце Делчев“  Велес ја реализираше активноста „И јас сакам приказна за добра ноќ“  со децата од ОЈУДГ „Димче Мирчев“ Објект 4 Дизни и воспитувачките Евгенија Андреева и Македонка Јовчевска.

 

Децата имаа можност да ги прелистаат големиот број сликовници, а оние што преку своите родители се дружат со  приказните умееја да ги препознаат нивните омилени јунаци. Од голема важност е редовно да им се читаат различни дела на децата на оваа возраст бидејќи на тој начин не само што придонесуваме за нивниот развој туку и ги учиме за светот и за вредностите во него.

Целите на оваа активност која е дел од проектот „Од книгата научив“ се: поттикнување на љубопитноста кај децата; стекнување навика за слушање  на приказни, песни, сказни; збогатување на  речникот, правилно градење на речениците; развивање љубов  кон книгата.

 

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...