Летен саем на книга

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ и оваа година во период од една недела го организираше летниот саем на книгата и со тоа на поголемиот дел на велешани кои се вљубеници на пишаниот збор им овозможува да ги купат некои од актуелните наслови во литературата моментално на македонскиот пазар. Овогодинешниот летен саем на книгата го отвори директорот на велешката библиотека „Гоце Делчев“ Игор Крајчев кој истакна дека саемот е во чест на Коста Солев Рацин како продолжение на веќе завршените 49-ти „Рацинови Средби“. Саемот трае од 18-ти до 22-ри Јуни а на истиот се претставени штандовите од вкупно 6 издавачки куќи со своите дела кои се со специјален саемски попуст.

Отворањето на саемот се проследи со промоцијата на збирката поезија „Ти во нашaтa мислa“ на велешката поетеса, Марина Стојанова која потенцираше дека главната инспирација за создавањето на збирката е токму Коста Солев Рацин.

Саемот се затвори на 22-ри Јуни со промоцијата на книгата „Погрешен човек“ од годинешниот лауерат на 49-те „Рацинови Средби“ Христо Петрески .

Шесте издавачки куќи кои своите дела ги понудија пред велешани се: Феникс, Култура, Три, Матица, Наша култура и Детска радост.

Последно освежено на Среда, 02 Октомври 2013 19:03

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...