Награден конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“

По повод 150 години од раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес објавува награден конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“.
Право на учество имаат сите граѓани на Општина Велес.

Пропозиции:
Поезија:- Број на стихови, до 25 стиха.- Ариел 11 проред 1,5

Проза:- Од 350 до 500 збора- Ариел 11 проред 1,5

Наградите ќе бидат доделени во две категории.1 категорија од 15 години па нагоре.2 категорија до 14 години.

Конкурсот трае до 14.02.2022 година. резултатите ќе бидат објавени на21.02.2022 година.

Творбите можете да ги испраќате електронски на нашата емајл адреса [email protected] , или лично во просториите на Локалната библиотека.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...