Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев
Biblioteka od dron
По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс законкурс-гоце 2023 -1
конкурс-гоце 2023 -2
1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“
2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“
3. Поетска или прозна творба на тема:„Библиотеката е храм на мудроста“

Творбите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме,ментор,училиште,одделение,телефон за контакт или на адреса ул.„Алексо Демниевски“бр.11 Велес.

 Ќе бидат доделени по 3 награди за прво, второ и трето место посебно за секој конкурс.

Резулатите ќе бидат соопштени на почетокот од месец февруари.

Наградите ќе бидат доделени  на 3.2.2023 година во просториите на Библиотеката

 
 

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Хуманитарна промоција на книгата “Велешки разговорник” од Ивана Јанушева и Ангелина Тутаркова

Хуманитарна промоција на книгата “Велешки разговорник” од Ивана Јанушева и Ангелина Тутаркова

Пред многубројните присутни беше промовирана првата книга од нашите роднокрајни авторки Ивана Јанушева и Ангелина Тутаркова. Овој настан имаше хуманитарна цел, сите собрани средства од книгата ќе бидат донирани за социјално-загрозени семејства од нашиот град.  ...