Промовирана книгата „Успеси и заговори 1993“ од Стојан Андов

На 4.10.2018 година во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ со почеток во 13 часот, се одржа промоција на книгата „Успеси и заговори 1993“ од првиот претседател на Собранието на Република Македонија, г. Стојан Андов. Промоцијата се по повод објавувањето на неговата најнова книга.

Промотори на книгата беа долгогодишниот дипломат и амбасадор во повеќе држави, г. Љупчо Арсовски и г. Раде Силјан, во улога на книжевен критичар и познавач на книжевното дело на Стојан Андов, но и како издавач на истото. Извадоци од книгата читаа дипломирани студенти од ЕСРА, од класата на проф. Мето Јовановски.

Во знак на благодарност, на крај збор зема и авторот на делото, г. Стојан Андов кој се заблагодари на присутните и на Градоначалникот на Општина Велес, г. Аце Коцевски, кој ја следеше промоцијата, а на сите кои беа заинтересирани им подари од својата книга.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...