Промоцијата на романот „Името ми е Вивиен Ли” од Горјан Петревски

На 16.12.2021 година, 13 часот,  во Медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев “ Велес, се одржа средба со најчитаниот писател  Горјан Петревски. Повод беше промоцијата на неговиот најнов роман „Името ми е Вивиен Ли”, како и промоцијата на романот „Задоцнетите писма на Споменка”  во Брајово писмо. Средбата ја отвори директорката на Библиотеката  Стефани Андреевска.

Преку презентација присутните се запознаа со животот и делото на авторот. Романот „Името ми е Вивиен Ли”  го промовираше писателката Наташа Брезовска-Богоевска. Во присуство на претседателката на Здружението на слепите лица од  Општина Велес, Јадранка Лазаровска,  книгата „Задоцнетите писма на Споменка” изработена со Брајово писмо беше промовирана од Тони Пајдаков.

На средбата присуствуваа ученици од училиштето „Св. Кирил и Методиј” со менторката Анита Мирчева кои не почестија со драмски изведби базирани на романите од авторот. Посебен сјај на средбата ѝ дадоа изведбите на  членовите на Балетското студио „Анабела“ со менторката Цеца Пајдакова. Како и секогаш авторот срдечно одговараше на поставените прашања од учениците.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...