ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ЗНАЦИ НА МАКЕДОНИЗМОТ“ ОД ОЛГА НОВАЧЕВА

Во организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ и Општина Велес, во медиотеката на библиотеката се одржа промоција на книгата „Знаци на Македонизмот“ од велешката писателка Олга Новачева.

Пред полната сала на медиотеката, поздравна и воведна реч имаше Игор Крајчев, директор на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, а потоа, за книгата промотивна реч имаше д-р Веле Алексоски, а фрагменти од самото дело читаше поетесата Нада Алексоска.

На крајот на присутните гости им се обрати и авторот на делото, писателката Олга Новачева, објаснувајќи ги скриените сегменти на книгата, како и мотивацијата која придонела кон создавање на нејзината нова книга.

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...