ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „КОГА ЉУБОВТА ПОВИКУВА“

Во рамки на Летниот саем на книгата, Локалната библиотека „Гоце Делчев“ во соработка со Општина Велес, организира промоција на поетската збирка „Кога љубовта повикува“ од младата велешанка Марија ’Ртоска.

Промоцијата ќе се одржи во петок на 5.7.2013 година во Ликовниот салон во Велес, со почеток во 19 и 30 часот.

Промотор на делото ќе биде писателот Игор Крајчев.

Ова е прво поетско дело на младата ’Ртоска. Книгата  ја носи наградата „Книжевен светилник“ на издавачот„Дата песнопој“ од Битола, на чиј конкурс се пријавила и Марија ’Ртоска.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...