Промоција на книгата „Поглед“ од Марина Стојанова

На 22 мај во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ – Велес (медиотека), со почеток во 11часот и 30 минути, се одржа промоција на новата книга од велешката поетеса Марина Стојанова – „Поглед“. Книгата е во сопствено издание на авторката а се состои од повеке циклуси на поетски опсервации. Промотор на книгата беше претседателката на клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ – Велес, Лила Арсова, која преку разговор со поетесата, успеа да дознае, а преку неа и сите присутни, повеќе за лирските пеења во самата книга. За интерпретација на стихови од поетесата Стојанова, задолжен беше младиот актер Кире Ацевски, а со свој настап присутните ги поздрави и малата внука на поетесата Стојанова.

За крај на промоцијата, свое обраќање имаше и авторката која истакна: „Се чувствувам среќно и убаво, оти ова промоција се поклопи со големиот празник летен Св. Никола.  Мотивацијата и инспирацијата е насекаде околу нас, во љубовта, тагата, болката. Се чувствувам среќно оти имам свој идентитет, пишувам говорам на мајчин македонски јазик. Тоа е голема привилегија и големо задоволство“.

Промоцијата беше во заедничка организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ – Велес и Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ – Велес.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...