ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ПОД СЕНКАТА НА БРЕЗАТА“ ОД НАДА АЛЕКСОСКА

Со промоцијата на збирката раскази „Под сенката на брезата“ од велешката поетеса и писателка Нада Алексоска, и Локалната библиотека се вклучи во културните настани од годинешниот Летен културен бран. Збирката раскази е прва од ваков тип кој го објавува авторката и изобилува со емоции и лиризам што е главна карактеристика за автор кој негува поетски дискурс.

Промотор на книгата беше велешкиот поет и писател Игор Крајчев, кој книгата ја карактеризираше како своевиден врв на досегашната творечка кариера на Нада Алексоска.

На присутните во полната сала на медиотеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, извадоци од расказите на алексова им прочита велешката поетеса Лила Арсова.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...