Промоција на книгата „Раскажувај ми за сечењето на корените“ од Ивана Настева
Promocija Ivana Nastova 2
Promocija Ivana Nastova 2
Промоцијата ја отвори Директорката Снежана Бошевска искажувајќи задоволство што на литературното небо Ивана е ново име со прво свое дело, охрабрувајќи ја да продолжи да твори и понатаму.
 
Промотори беа: Проф.д-р Кристина Николовска раководител на македонската катедра при Филолошкиот Факултет во Скопје и литературен критичар и нашиот велешки автор Игор Крајчев. За авторката зборуваше и Моника Матовска дипломиран професор по македонски јазик и литература и основач на Храмина, блог за македонска и светската литература и платформа за јазични теми со кои се крева свеста за посебноста на македонскиот јазик.
 
Секој од својата стручност го истакнаа значењето на оваа збирка раскази. Потенцираа дека се работи за еден импресивен збир од раскази којшто покрај тоа што е многу едноставен истовремено е и крајно необичен. Сите се потврдија дека Ивана е исклучително талентирана.
 
Промоцијата со музички точки ја збогатија учениците Ангел Богоевски и Михаил Петковски.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...