Промоција на книгата „Сонот во моите раце“ од Љубица Поповска

На 5 септември оваа година во малата сала на Локалната библиотека се одржа промоција на поетската книга „Сонот во моите раце“ од поетесата Љубица Поповска, која живее и твори во Мелбурн. Промотор на книгата беше поетесата Вера Благојевиќ.

Пред присутните, поетесата го истакна своето задоволство од можноста да ја промовира својата најновакнига пред своите земјаци, овде во Македонија, а дотолку повеќе што во Велес, во градот на Рацин, во градот на бардот на македонската поезија, се презентира нејзино дело.

Таа подари повеќе свои дела на присутните читатели, а секако свои дела подари и на Локалната библиотека „Гоце Делчев“.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...