Час во библиотека

Учениците од четврто и петто одделение од ООУ„Васил Главинов“ Објект 2, заедно со својот наставник Васко Бојчев на 28.10. 2021 год. ја реализираа  активноста Час во библиотека.

Учениците имаа можност да ги посетат Одделот за деца и Одделот за возрасни, да се запознаат со начинот на кој еден граѓанин може да ги користи услугите на Библиотеката и токму тука, во Медијатеката,  да разговараат за значењето на книгата.

Учениците ја видоа и Специјализираната библиотека „Ратко Пајдаков“  како дел од Локалната библиотека „Гоце Делчев“. Освен аудиокнигите ги разгледаа и насловите со Брајова азбука кои се наменети за слепите лица.

Инспирирани од активноста цртаа илустрација за насловна страна на книга и твореа песна за книгата. Најдобрите изработки се изложени на Ѕидниот весник во просториите на Библиотеката.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...